Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Modernizujeme (nielen) vozový park

GALÉRIA
Počet videní: 1567
Modernizujeme (nielen) vozový park

Máme nové vozidlo na zber komunálneho odpadu a ideme obstarávať elektronický systém na evidenciu odpadov a odpadových nádob.

Aktuálny vozový park MsPS ZC už dlhodobo potrebuje obmenu. Najakútnejšia potreba bola práve pri vozidlách ktoré zabezpečujú zvoz komunálneho odpadu. Vzhľadom na obmedzené finančné možnosti nebolo však možné zakúpiť nové vozidlo, a tak sme sa rozhodli pre dovoz vozidla zo zahraničia - konkrétne z Nemecka. Po dlhšom období, keď sme hľadali vhodné vozidlo sa nám koncom augusta konečne podarilo nájsť auto, spĺňajúce naše požiadavky na vek, kvalitu a hospodárnosť.

Takže, predstavujeme vám nášho nového pomocníka - Volvo FE Hybrid. Dovolíme si tvrdiť že toto vozidlo je pravdepodobne jediné svojho druhu na celom Slovensku, nakoľko pôvodne boli tieto hybridy určené predovšetkým na trhy Západnej a Severnej Európy. Hybridná technológia sľubuje zníženie spotreby o cca. 30% a emisií oxidu uhličitého v rozpätí od 15-20%. Vozidlo bolo vyrobené v roku 2014 a má najazdené cca. 90 000km. Jeho výbava zahŕňa viaceré nadštandardné prvky ako napr. automatickú prevodovku, klimatizáciu, nezávislé vykurovanie a kameru. Tak isto je na vozidle umiestnená príprava pre palubnú váhu, ktorá nám v budúcnosti umožní presné váženie vyzbieraného odpadu.

Tak isto podnikáme ďalšie kroky na zabezpečenie nového technologického vybavenia umožňujúceho zabezpečovať aj tzv. množstvový zber komunálneho odpadu. Aktuálne sme vyhlásili prieskum trhu na stanovenie predpokladanej hodnoty zákazky na " Elektronický systém na evidenciu odpadov a odpadových nádob". Bližšie informácie sú uvedené v časti "Verejné obstarávanie".

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.