Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmeny pri zbere komunálneho odpadu

Počet videní: 325
2 min. čítania
Zmeny pri zbere komunálneho odpadu

Nezačipované zberné nádoby na zmesový komunálny odpad sa od 1.4.2024 už nebudú vysýpať. Tak isto sa nebudú brať ani vrecia s odpadom uložené pri nádobách!

V roku 2023 sa v Žarnovici vykonalo pre obyvateľov bezplatné čipovanie zberných nádob na zmesový komunálny odpad za účelom ich identifikácie a evidencie. Cieľom je príprava na prechod z paušálneho poplatku za zber komunálneho odpadu na tzv. množstvový zber odpadu, kedy každý obyvateľ platí len za odpad, ktorý skutočne vyprodukuje a nedopláca aj za tých, ktorí odpad neseparujú.
Momentálne by už všetky domácnosti v rodinných domoch, bytové domy a aj podnikateľské subjekty mali mať svoje nádoby označené RFID čipom.
Ak nemáte začipovanú nádobu, je potrebné túto skutočnosť telefonicky nahlásiť u nás, na čísle 045/6812154 alebo 0911 191 204 a dohodnúť si montáž čipu. Od januára 2024 je táto služba už spoplatnená sumou 2,40€.
Ak plánujete zaobstaranie novej zbernej nádoby, túto je možné zakúpiť spolu s čipom priamo u nás na adrese Partizánska ulica 1043/84, 966 81 Žarnovica, v pracovných dňoch, od 06.00 hod. do 14.00 hod..
Pokiaľ domácnosti nebude postačovať jedna nádoba na zmesový komunálny odpad, je potrebné si každú ďalšiu nádobu dať začipovať.
Aktuálny zberový kalendár o termínoch zvozu zmesového komunálneho odpadu je zverejnený na webovom sídle mesta Žarnovica, ako aj na našom webovom sídle v časti "Odpady".
 
Na základe uvedených opatrení, od 1. apríla 2024 sa budú vysýpať už len začipované zberné nádoby na zmesový komunálny odpad!Nezačipované zberné nádoby na zmesový komunálny odpad sa od tohto termínu už nebudú vysýpať a tak isto sa nebudú brať ani vrecia s odpadom uložené pri nádobách!

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.